Asi není potřeba připomínat, že kvalita surovin by měla být na prvním místě. Přeci jen, kdybyste stáli o nekvalitní pamlsky, nač si takové sami vyrábět, můžete koupit v obchodě některé z těch nejlevnějších.
Při přípravě používejte celozrnnou mouku, která je pro kočky stravitelnější. Z olejů vybírejte olivový kvůli jeho obsahu antioxidantů, případně rybí, který je výborným zdrojem omega-3 mastných kyselin a posiluje imunitní systém. Pamlsky můžete péct jak z čerstvé ryby, tak i z konzervované, v takovém případě ale upravte množství oleje, případně zvolte rybu konzervovanou ve vodě.
A teď už k samotným sušenkám...
Tuňákové sušenky
Suroviny: konzerva tuňáka (ve vlastní šťávě), jedno vejce, polévková lžíce olivového nebo rybího oleje, hrnek celozrnné mouky, polévková lžíce sušené šanty.
Postup: Smíchejte scezeného tuňáka s vejcem a olejem, postupně přisypávejte šantu a mouku. Těsto nechte pár minut odstát a zatím předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte a formičkami vykrajujte oblíbené tvary. Pečte 10 až 15 minut.
Lososové sušenky
Suroviny: 50 g lososa z konzervy nebo čerstvého, jedno vejce, dvě polévkové lžíce oleje, hrnek celozrnné mouky
Postup: Smíchejte lososa s vejcem a olejem a přidejte mouku. Získáte těsto, které nebude tak kompaktní jako v předchozím receptu, proto na plech pokrytý pečícím papírem pokládejte čajovou lžičkou drobné kupičky. Pečte 10 až 15 minut při teplotě 180 °C.
Vstoupit do diskuze (0)