Ingredience:
150 g pšeničné hladké mouky
150 g pšeničné polohrubé mouky
75 g pšeničných klíčků (a více na obalení sušenek)
40 g sušeného odtučněného mléka
250 ml vody s kuřecím vývarem/bujónem
3 lžíce oleje
2 lžíce nasekané petrželky
1/2 lžičky soli
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů a vymažte plech olejem.
Smíchejte mouku s klíčky a solí, vývar zvlášť s olejem a postupně obě směsi dokonale promíchejte.
Těsto by mělo být měkké.
Vyválejte z něj kousky obalené v klíčcích a položte je s malým odstupem na plech.
Pečte 15-20 minut, dokud nejsou propečené, poté troubu vypněte a nechte v ní sušenky několik hodin oschnout.
Z těsta získáte asi 20 kousků, které uložte do ledničky.
Vstoupit do diskuze (0)