Výroba domácích pochoutek není nic složitého. Často je to dokonce jednodušší než pečení a váš pes ocení vaši snahu, i když nedopadnou přesně podle vašich představ.
Právě teď, v období prázdnin, můžete svému chlupatému kamarádovi zabalit do cestovní tašky doma upečené pamlsky a dobroty. Určitě si na nich pochutná, například cestou na dovolenou nebo na výlet.
Výhody domácího pečení
- Přesně víte, z čeho je pochoutka vyrobena.
- Velikost pamlsku můžete přizpůsobit svému domácímu mazlíčkovi.
- Domácí, s láskou připravené, budou pro vašeho psa tou nejlepší odměnou.
- Navíc vyzkoušíte něco nového a krásně provoníte celý byt.
Všechny recepty jsou bez mouky. Použijte ji jen na posyp, abyste mohli sušenky snadno vyválet.
Masové sušenky
Po tradičních masových sušenkách se jen zapráší.
Ingredience:
- 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
- 300 g jemně mletých ovesných vloček
- 300 g jemně nastrouhané vařené nebo čerstvé zeleniny (mrkev nebo petržel)
- 2 vejce
Postup:
Všechny přísady smíchejte do jednolité hmoty.
Posypeme trochou mouky a těsto vyválíme na tloušťku 0,5 cm, ze které vykrajujeme sušenky libovolného tvaru.
Plech vyložte pečicím papírem a sušenky pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 20 minut.
Mrkvové sušenky
Mrkvové sušenky pro oči jestřába.
Ingredience:
- 200 g jemně nastrouhané mrkve
- 230 g jemně mletých ovesných vloček
- 1 vejce
- 3 lžíce vlažné vody
- 3 lžíce rostlinného oleje
- polovina prášku do pečiva
Postup:
Rozšlehejte vejce s olejem, přidejte ostatní přísady a vypracujte těsto.
V případě potřeby upravte konzistenci přidáním ovesných vloček nebo vody.
Vyválejte těsto na tloušťku přibližně 0,5 cm, vykrajujte tvary podle potřeby a pokládejte je na plech s pečicím papírem.
Pečte při 175 °C přibližně 15 minut.
TOP: Sušenky s arašídovým máslem a slaninou
Tyto sušenky máme obzvlášť rádi. K jejich přípravě nepotřebujete váhu, stačí klasický hrnek.
Ingredience:
- 3 hrnky jemně mletých ovesných vloček
- 1 hrnek arašídového másla bez soli
- 1 vejce
- několik plátků slaniny podle vlastního výběru
- půl hrnků vody
Postup:
Rozšlehejte vejce, přidejte nakrájenou slaninu a vmíchejte ostatní ingredience.
Vyválejte těsto na tloušťku 0,5 cm, vykrajujte tvary podle potřeby a pokládejte je na plech s pečícím papírem.
Pečte při 180 °C přibližně 20-25 minut.
Ingredience a recepty lze volitelně kombinovat. Použijte svou fantazii a přidejte do receptu to, co má váš pes nejraději!
Bon Appétit všem pejskům! A ne že budete jíst jejich dobroty!
Vstoupit do diskuze (0)