Načítání obsahu, prosím počkejte

Zdraví našich mazlíčků jako priorita

22. 5. 2024 – 14:52
0
Zdraví našich mazlíčků jako priorita zdroj: mad_production / Adobestock.com

Domácí mazlíčci jsou v podstatě členové naší rodiny. To, jaké místo zaujímají, je už individuální. Podstatné však je, že jako o člena rodiny se o ně také staráme. Znamená to, že se jim dostává naší lásky a péče. Kupujeme nejen krmivo, pelíšek, vodítko a další nezbytné pomůcky, ale i něco navíc.

Tu a tam nějakou hračku, dobrůtku, samozřejmě vitamíny a doplňky stravy. Díky nim posílíme zdraví zvířete, zvýšíme jeho vitalitu i odolnost vůči nemocem. Láskyplná péče se zaručeně dřív či později projeví. Ať už na lepším zdraví, dobré náladě zvířete, či dlouhověkosti. To je patrně přáním každého milujícího páníčka, aby jeho pes, kočka či jiné zvíře, žilo co nejdéle, tím nejlepším možným způsobem.

Mazlíčci a doplňky stravy

Vedle kvalitní stravy je vhodné doplňovat jídelníček zvířete o různé vitamíny, minerály, antioxidanty, vlákninu. Některé dokonce fungují na vícero úrovních. Například taková sušená kelpa pro psy. Odstraňuje zubní kámen, přitom podporuje trávení, čímž posiluje imunitu, zároveň pozitivně ovlivňuje štítnou žlázu, detoxikuje organismus, a dokonce zlepšuje stav srsti a kůže.

Zdravé tuky omega-3

Určitě i vy sami občas sáhnete po nějakém multivitaminu, minerálech, doplníte vlákninu. I člověk, který se stravuje zdravě, sáhne rád po nějakém tom doplňku stravy. U zvířat to není jiné. I kvalitní strava není samo o sobě úplně dostačující. U lidí jsou velmi často deficitní omega-3 mastné kyseliny. A víte, že u psů také? Proto se doporučuje podávat jim za studena lisovaný lososový olej. Čím dokáže pejskovi zlepšit život? Hraje roli při:

  • snižování hladiny cholesterolu v krvi,
  • zlepšování kvality srsti i kůže,
  • podpoře jeho růstu v době dospívání,
  • blahodárně působí na jeho mozek,
  • posilování obranyschopnosti organismu.

Vždy se vyplatí investovat do zdraví našich mazlíčků, protože je to de facto prevence. Je lépe investovat do jejich zdraví, než později sedět s hlavou v dlaních a řešit nemoci a časté, finančně náročné návštěvy zvěrolékaře.

Tagy:  inzerce
Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články