Načítání obsahu, prosím počkejte

Se psy vstup zakázán? U hotelů už neplatí

18. 12. 2019 – 14:32
0
Se psy vstup zakázán? U hotelů už neplatí Stále více hotelů přijímá i psí hosty. Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

I když se to tak může zdát, pes neznamená automaticky stopku pro ubytování v hotelích. Naopak, stále více jich je "dog friendly". A to i ty lepší. Jen si musíte předem vše zjistit, zařídit a dodržovat daná pravidla pro pobyt se psem.

Plánujte dopředu

Než opustíte domov, ujistěte se, že máte vy i váš mazlíček cestovní doklady a on i očkovací průkaz (obojí se pro něj dá snadno sehnat u veterináře). Dobrý nápad je také připevnit zvířeti na obojek identifikační známky s kontaktem na vás, pro případ, že by se vám zatoulalo. Mikročip by měl být samozřejmostí.

Nezapomeňte na rezervaci

Hledání hotelu nenechávejte náhodě a pokoj si vždy zarezervujte předem. Již při rezervaci zmiňte, že cestujete s mazlíčkem a zeptejte se na poplatky a omezení. Přístup hotelů je značně rozdílný. Některé si účtují jen jednorázový poplatek za celý pobyt, případně ještě s vratnou zálohou pro ochranu vybavení pokoje, jinde musíte platit za každý den. Výjimkou nejsou ani velikostní omezení.

Zvolte ten správný pokoj

Pokud cestujete s pejskem, požádejte o pokoj v přízemí a co nejblíže k východu, abyste se nemuseli stresovat v případě urgentní noční potřeby. Jestli je váš pejsek hlučný, dobrou volbou bude pokoj na konci chodby, stranou od ostatních hostů. Máte-li obavy, že by mohlo dojít k nehodě, poptejte se po pokojích bez koberců. Dlažba či linoleum jsou pro tyto případy mnohem praktičtější.

Bezpečnost nadevše

Než svého chlupáče necháte volně prozkoumávat jeho nové dočasné bydliště, důkladně vše zkontrolujte. Ujistěte se, že tam není nic, co by mu mohlo ublížit. Podívejte se pod postel i do koutů, jestli tam uklízečka nezapomněla nějaké čističe či nebezpečné předměty po předchozích hostech.

Prosím, nerušit!

V naprosté většině hotelových pokojů by měly být k dispozici visačky s tímto nápisem. Pokud své zvířátko přes den necháváte o samotě, je jejich použití naprostou nutností. Nejen, že by zvíře mohlo nic netušící uklízečce utéct, když vám bude zrovna měnit ručníky, nelítostný hlídač by ji však také mohl vyděsit, či dokonce zranit. Obecně však doporučujeme mazlíčky v pokojích nenechávat bez dozoru, pokud se chcete vyhnout stížnostem.

Čistota půl zdraví

Snažte se minimalizovat nepořádek, který váš kamarád může natropit. Před vstupem do hotelu očistěte nejen své boty, ale také zablácené tlapky. Dávejte pozor i na chlupy. Do kufru přibalte vlastní povlečení, kterým zakryjete postel, pohovku a jakýkoliv jiný polstrovaný nábytek, na který svému mazlíčkovi povolíte přístup. Při každé procházce mějte v kapse připravený sáček na cokoliv, co by váš pejsek mohl nechat na trávníku. Tak by to ostatně mělo být, ať už jste kdekoliv.

Tohle kousat můžeš, tohle ne

Vezměte s tebou hračky a dobrůtky, abyste měli svého mazlíčka jak zabavit. Rozhodně je lepší, když si bude hrát s míčkem či poklidně okusovat kost, než když rozškrábe gauč a rozkouše koberec. 

Na téhle dovolené nejste sami

Myslete i na pohodlí a klid svého zvířecího kamaráda. Přeci jen je v novém a neznámém prostředí a mohl by z toho být ve stresu. Ujistěte se, že má dostatek pozornosti a stimulace a že není osamělý. Dávejte pozor i na to, jestli nemá strach z ostatních hotelových hostů. Cestování může být zdrojem mnoha šťastných vzpomínek, které vás a vašeho chlupáče ještě více sblíží. Tak dbejte na to, aby si jej užili všichni zúčastnění. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články